VK Albatros

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
English.gif Men's and women's football (soccer) club in Mechelen
De damesploeg van VK Albatros in 2010

VK Albatros vzw is (naast KV Mechelen, KRC Mechelen en Sporting Club Mechelen) één van de vele voetbalclubs die Mechelen rijk is. Ze bestaat reeds sinds 1973 en heeft als clubkleuren oranje en zwart. Het clubhuis bevindt zich in de Galgenbergbuurt, aan het einde van de Holmlei vlakbij de Offenbossen.

VK Albatros vzw is een erkende sportwerking bij de stad Mechelen. De voetbalclub heeft 2 mannenploegen, die bij KVV Antwerpen spelen, en een vrouwenploeg, die zich VK Albatros Girls noemt.

VK Albatros Girls[bewerken]

In 2010 waren de VK Albatros Girls reeds 5 jaar actief en hielden toen al voor de vierde maal een damesvoetbaltornooi. Het eerste jaar waren er vooral vriendschappelijke wedstrijden; daarna hadden de Mechelse dames één jaar bij KVV Vlaams Brabant en reeds 3 jaren bij Redavo (Recreatief damesvoetbal) gespeeld.

Solidariteitsactie[bewerken]

In mei 2008 hield VK Albatros vzw, samen met de buurtwerking Galgenberg, een solidariteitsactie om Rosali Derua (Rosake) en David Croons uit de Harnasstraat bij te staan, die hun huis waren kwijtgespeeld door een uitslaande brand.[1]

Contact[bewerken]

Galerij[bewerken]

Bezig met het laden van de kaart...

Bronnen[bewerken]

  1. Uitslaande brand vernielt woning in Galgenberg. Gazet van Antwerpen regio Mechelen (2008-05-13). Nagezien 2021-01-18.

Voetnoten[bewerken]