Wijzigingen

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Ga naar:navigatie, zoeken

Mechelen Mapt:Beleid

470 bytes toegevoegd, 11 feb 2012 03:04
geen bewerkingssamenvatting
*Opdat iedere gebruiker zich comfortabel zou voelen op de site moeten er wel aan een aantal afspraken gehouden worden. De afspraken zijn pas bindend wanneer men bewerking verricht op de wiki.
§0 Hoewel we als een encyclopedie/naslagwerk zo betrouwbaar mogelijk willen zijn, kunnen we niet garanderen dat álle informatie op deze site juist is. Mechelen Mapt is namelijk geschreven door het volk (heel ruim interpreteerbaaren dus niet per se door deskundigen) en . Toch wordt de controle op de juistheid wordt zo goed mogelijk nagestreefd. Een overziene fout blijft echter onuitsluitbaar. <u>Gebruik daarom inhoud van deze site op eigen risico.</u> Ziet u een fout? Pas die zelf aan, of stel ons op de hoogte (zie Contactinfo).
Wij appreciëren alvast uw interesse. §1 Er wordt geschreven vanuit een objectief standpunt. Als een artikel niet voldoet aan een zekere objectiviteit wordt het herzien of in het ergste geval verwijderd. Mechelen Mapt zou in zekere zin streeft immers naar het worden van een betrouwbare encyclopedie moeten zijn.;Wat wordt verwijderd?
* Spam
* Alle vormen van reclame
* Nonsens
* Alles wat niets met Mechelen of omgeving te maken heeft.
Wie de hierboven opgesomde inhoud aanmaakt, mag eerst een waarschuwing en bij herhaling een blokkade (vergrendeling van uw bewerkrechten) op deze wiki wikisite verwachten. De gebruiker in kwestie kan Indien u onterecht geblokkeerd werd, kunt u steeds een mail sturen naar het e-mailadres van de onze site voor een verantwoording of zijn eigen overlegpagina bewerken die niet automatisch onbewerkbaar is gemaakteen vraag tot het opheffen van de blokkade.
§2 Mechelen Mapt is een wiki, dat wil zeggen dat iedereen gemakkelijk kan bijdragen op de site, zonder vooraf enige bevestigingen te moeten doen. Ook iedereen kan artikels wijzigen, waaruit volgt dat iedereen de auteur is en niet 1 enkel individu. Niemand heeft licenties op zelfgemaakte artikelen (en signeert dus ook geen artikelen). Eens een artikel of een bewerking is opgeslagen, wordt deze automatisch onder http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ geplaatst.
§3 Het is niet verplicht om in te loggen, maar wel aan te raden. Met in te loggen kijgt de gebruiker meer rechten. Een gebruiker mag zijn eigen gebruikerspagina en overlegpagina aanmaken met inhoud die hij zelf mag kiezen. Admins mogen ongepaste zaken op die gebruikerspagina verwijderen.
U zult na de aanmaak van uw account minstens 4 dagen wachten vooraleer u al onze pagina's kunt bewerken. Overlegpagina's zijn per definitie niet onbewerkbaar gemaakt voor nieuwe accounts.
 
Gebruikeraccounts zijn gratis. Mechelen Mapts gebruikers (ook de leidinggevende personen) zijn vrijwilligers.
§4 Wie inacceptabel gedrag vertoont of destructief aan het bijdragen is aan de site wordt voor een onbepaalde tijd geblokkeerd.
§8 Wie wat wikicode beheerst en graag actief wil meewerken aan het project mag admin worden, op voorwaarde dat hij een meerderheid behaalt bij een stemming door de gemeenschap – als die al uitgegroeid is. Samen met de admin-functie krijgt de gebruiker in kwestie een checkuser-functie die hem ertoe in staat stelt een IP van een andere gebruiker te controleren. Een bureaucraatstatus wordt uitzonderlijk gegeven.
§9 Bij problemen dienen de bureaucraten gecontacteerd te worden. Primaire contactmogelijkheid is de overlegpagina. Op deze overlegpagina worden er geen privégegevens publiek gemaakt. Liever een discrete melding per e-mail.
§10 Niemand is verantwoordelijk voor bepaalde bewerkingen op de wiki. Bij een knelpunt moet een admin op de hoogte gesteld worden. Door te praten en te onderhandelen worden veel problemen opgelost. Juridische stappen overwegen tegen de wiki of personen die met de wiki te maken hebben is zinloos.
§11 Het staat iedereen vrij te bewerken wanneer hij of zij wil. Bij afwezigheid van admins moeten die gecontacteerd worden per e-mail of de contactmogelijkheid die zij daarvoor opgegeven hebben.
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
2.493
bewerkingen

Navigatiemenu