Wijzigingen

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Ga naar:navigatie, zoeken

Mechelen Mapt:Beleid

458 bytes toegevoegd, 24 jun 2011 14:27
een belangrijk puntje toegevoegd voor derden
'''Mensen die graag willen bijdragen aan de site kunnen zich gratis aanmelden, ook al hoeft dat niet: men kan anoniem bewerken onder een openbaar IP-adres (weergegeven in de Recente wijzigingen).'''
Opdat iedere gebruiker zich comfortabel zou voelen op de site moeten er wel aan een aantal afspraken gehouden worden. De afspraken zijn pas bindend wanneer men bewerking verricht op de wiki.
 
§0 Hoewel we als een encyclopedie/naslagwerk zo betrouwbaar mogelijk willen zijn, kunnen we niet garanderen dat álle informatie op deze site juist is. Mechelen Mapt is geschreven door het volk (heel ruim interpreteerbaar) en de controle op de juistheid wordt zo goed mogelijk nagestreefd. <u>Gebruik daarom inhoud van deze site op eigen risico.</u> Ziet u een fout? Pas die zelf aan, of stel ons op de hoogte (zie Contactinfo).
§1 Er wordt geschreven vanuit een objectief standpunt. Als een artikel niet voldoet aan een zekere objectiviteit wordt het herzien of in het ergste geval verwijderd. Mechelen Mapt zou in zekere zin een betrouwbare encyclopedie moeten zijn.
Wie de hierboven opgesomde inhoud aanmaakt, mag eerst een waarschuwing en bij herhaling een blokkade op deze wiki verwachten. De gebruiker in kwestie kan een mail sturen naar het e-mailadres van de site voor een verantwoording of zijn eigen overlegpagina bewerken die niet automatisch onbewerkbaar is gemaakt.
§2 Mechelen Mapt is een wiki, dat wil zeggen dat iedereen gemakkelijk kan bijdragen op de site, zonder vooraf enige bevestigingen te moeten doen. Ook iedereen kan artikels wijzigen, waaruit volgt dat iedereen de auteur is en niet 1 enkel individu. Niemand heeft licenties op zelfgemaakte artikelen (en signeert dus ook geen artikelen). Eens een artikel of een bewerking is opgeslagen, wordt deze automatisch onder http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/ geplaatst.Hetzelfde geldt niet voor afbeeldingen of andere mediabestanden: dezen media worden vooraf liefst gecategoriseerd en verantwoord met een korte beschrijving. Indien de afbeelding op internet te vinden is, mag deze gerust worden overgenomen<u>met bronvermelding</u>.
§3 Het is niet verplicht om in te loggen, maar wel aan te raden. Met in te loggen kijgt de gebruiker meer rechten. Een gebruiker mag zijn eigen gebruikerspagina en overlegpagina aanmaken met inhoud die hij zelf mag kiezen. Admins mogen ongepaste zaken op die gebruikerspagina verwijderen.
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
2.493
bewerkingen

Navigatiemenu