Wijzigingen

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Ga naar:navigatie, zoeken

Mechelen Mapt:Beleid

69 bytes toegevoegd, 21 apr 2011 17:34
k
geen bewerkingssamenvatting
§5 Discussies en fora zijn OK, maar gebruikers moeten zich wel erbij bedenken dat ze bij een nutteloze discussie evengoed de moeite hadden kunnen opsparen voor een nieuw artikel. In een discussie is beschaafde humor altijd wel leuk, maar gegronde argumentatie is eigenlijk nog het belangrijkste van alles. Ook in een discussieruimte geldt §4.
§5 §6 Admins dienen onervaren gebruikers te helpen en gebruikers dienen open te staan voor hulp.
§6 §7 Ook wij zijn een democratie: vragen over het beleid, opmerkingen, suggesties zijn altijd welkom. Het beleid wordt wel onder de bureaucraten onderheven, zij zijn de uitvoerende macht.
§5 §8 Wie wat wikicode beheerst en graag actief wil meewerken aan het project mag admin worden, op voorwaarde dat hij een meerderheid behaalt bij een stemming door de gemeenschap –als – als die al uitgegroeid is. Samen met de admin-functie krijgt de gebruiker in kwestie een checkuser-functie die hem ertoe in staat stelt een IP van een andere gebruiker te controleren. Een bureaucraatstatus wordt uitzonderlijk gegeven.
§6 §9 Bij problemen dienen de bureaucraten gecontacteerd te worden.
§7 §10 Niemand is verantwoordelijk voor bepaalde bewerkingen op de wiki. Bij een knelpunt moet een admin op de hoogte gesteld worden. Door te praten en te onderhandelen worden veel problemen opgelost. Juridische stappen ondernemen overwegen tegen de wiki of personen die met de wiki te maken hebben is zinloos.
§8 §11 Het staat iedereen vrij te bewerken wanneer hij of zij wil. Bij afwezigheid van admins moeten die gecontacteerd worden per e-mail of de contactmogelijkheid die zij daarvoor opgegeven hebben.
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, phantom, rollback, beheerders
2.493
bewerkingen

Navigatiemenu