Station Mechelen: verschil tussen versies

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
842 bytes toegevoegd ,  5 jan 2011 02:01
tussentijdse save
(tussentijdse save)
 
==Beschrijving==
Het Spoorwegstationspoorwegstation op het [[Koning Albertplein]] is het grote station van [[Mechelen]]. Duizenden reizigers maken dagelijks gebruik van de 10 sporen die het station telt. In de gang met toegang tot de sporen zijn snacks en broodjes te verkrijgen. Buitendeurs en binnendeurs aan beide uitgangen kunnen fietsen gestald worden. Het kleinere station in Mechelen is [[Station Nekkerspoel]].
 
==Geschiedenis==
===Mijlpaal===
::''Hoofdartikel: [[De Mijlpaal]]''
Op 5 mei 1835, toen de eerste publieke treinrit op het Europese vasteland een feit werd, was er nog geen sprake van een station. De trein hield zelfs halt vóór de [[Leuvense vaart]]. De brug (niet de huidige Vierendeelsbruggen) was pas een jaar later, in april 1836, klaar voor gebruik. De Mijlpaal, vanwaar alle spoorafstanden berekend werden, staat vandaag op de rotonde voor de ingang van het station.
Mechelen werd gekozen als centrum van het nieuw te bouwen spoorwegennet. Spoorlijnen vertrokken in alle windrichtingen: zuidwaarts naar Brussel en Frankrijk, noordwaarts naar Antwerpen, westwaarts naar Dendermonde, Gent, Brugge en Oostende, en oostwaarts naar Leuven, Luik en Verviers. Hiervan is de werkplaats in de wijk Arsenaal (richting Leuven) nog een levende getuige.
 
===Nu===
Het huidige station, dat werd voltooid in 1959, is van de hand van '''architect Jan Van Meerbeeck'''. Het kende 2 voorgangers :
 
Controleur, bureaucraten, controlegebruikers, emailconfirmed, interfacemoderatoren, phantom, rollback, beheerders
2.497

bewerkingen

Navigatiemenu