Provinciaal sport- en recreatiecentrum De Nekker

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
English.gif Provincial sports and recreation domain immediately to the east of the city centre

Bezig met het laden van de kaart...

De toegang tot De Nekker

De Nekker is een provinciaal recreatie- en sportpark net ten oosten van de Mechelse binnenstad, bij de wijk Nekkerspoel tussen de Nekkerhal en het natuurgebied Mechels Broek. Een paar honderd meter ten westen van de ingang ligt de bioscoop Utopolis.

Er is een vrij duidelijke bewegwijzering naartoe vanaf de E19.

Faciliteiten[bewerken]

Het aangelegde domein laat inmiddels toe van een stukje natuur te genieten. Er is een zandstrand aan de zwem- en speelzone van een uitgestrekte vijver, een ligweide, één speeltuin binnen en enkele buiten, een touwenparcours en voorzieningen voor tientallen in- en outdoorsporten.

Individuele en familiale bezoekers vinden allicht hun gading in het cafetaria maar ook aan scholen, clubs en bedrijven is gedacht. In De Nekker kunnen vergaderingen belegd worden en voor overnachting van groepen is er een sportverblijf.

Varia[bewerken]

  • In oktober 2016 stelden sportduikers van de Mechelse duikclub Neptunus een afgedankte en van schadelijke onderdelen ontdane autobus van De Lijn al zinkend recht in de vijver van het sport- en recreatiedomein om een safe haven te creëren voor de fauna: Verscheidene vissoorten zoeken bescherming in dergelijke kunstmatige riffen en schelpdieren hechten zich eraan vast.[1]

Filmlinks[bewerken]

De Nekkerpool
De Nekker, sport- en recreatiedomein te Mechelen


Externe links[bewerken]

Bronnen[bewerken]

  1. Duikers laten stadsbus zinken als 'schuilhuisje' voor vissen. Gazet van Antwerpen, regio Mechelen (2016-10-08) Nagezien 2016-10-09.

Voetnoten[bewerken]