Overleg gebruiker:SPQRobin

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Welkom bij Mechelen Mapt, SPQRobin! U kunt ook meewerken aan deze encyclopedie over Mechelen: wees niet beschroomd een fout te verbeteren of een artikel aan te maken. Neem ook even een kijkje bij de hulponderwerpen, indien u iets niet duidelijk is. Als u nog met vragen mocht zitten kunt u ons steeds een e-mail sturen. Nogmaals hartelijk dank voor de interesse!

Een softwareupdate verplaatste enkele info- en hulppagina's zodat verouderde links nu rood kleuren. De gebruikelijke beheerders van Mechelen Mapt hopen de nieuwe locaties uit te vissen en die links aan te passen... maar dit lijkt een werkje van lange adem.— SomeHuman 2018-07-06 16:35 (UTC=CEST-2)Update 2018-12-21: Dit lijkt nu opgelost.

Geen probleem. Moest ik tijd over hebben zou ik mijn hulp aanbieden, ik heb wat (weliswaar verouderde) kennis van de software. Overigens, ik heb me aangemeld zodat ik enkele beveiligde pagina's kon bewerken (zoals Raghenoplein) maar ik moet even wachten tot ik autoconfirmed ben... Ik heb gemerkt dat er wel heel veel artikels beveiligd zijn, ik weet niet of dat altijd even noodzakelijk is. Groeten, SPQRobin (overleg) 6 jul 2018 17:24 (UTC)
Klopt. Er was ooit een spamplaag zodat een admin toen bijna systematisch alles beveiligde maar dat is inmiddels onnodig en zoals je merkte bovenal hinderlijk. Ik ken echter geen methode om in één ruk de beveiliging weg te halen van een resem artikels. Tijdgebrek speelt trouwens ook mij parten om wat dingetjes hier op te lossen. Ik maakte zopas 'Beveiligingsniveau' aan: een extra pagina in mijn persooonlijk 'overleg'. Gebruik die link hier, klik 'bewerken' en plaats er de naam in van elk artikel dat je eventueel zou gaan bewerken; ik zorg er dan kortelings voor dat het je zal lukken. Voor Raghenoplein deed ik dat al.
Na enige tijd en een aantal bewerkingen, verwacht ik dat je 'autoconfirmed' wordt. Ik heb er echter geen idee van hoe de instellingen ertoe op Mechelen Mapt staan. De meeste beveiligde pagina's zou je dan wel kunnen bewerken met hun huidige beveiligingsniveau.
SomeHuman 2018-07-06 20:51-21:24 (UTC=CEST-2)
Er is wel een protect.php maintenance script waarmee je de beveiliging van veel pagina's tegelijk kan wijzigen, maar je hebt waarschijnlijk geen toegang tot command line. Ik wacht wel even tot ik autoconfirmed ben, en zal gebruik maken van je pagina. Bedankt voor de hulp. SPQRobin (overleg) 9 jul 2018 20:55 (UTC)
Inderdaad, we hebben weinig controle over de PHP. Ik had wel wat ervaring met ASP (met alleen op de server VBScript i.p.v. Javascript). Maar 'onze' server in Canada is gekend als bee hive en ik vermoed dat iemand uit onze contreien ooit op een wederdienst mocht rekenen om deze ene site zonder reclame gehost te krijgen. De trans-Atlantische php-beheerder gunt ons hooguit once in a blue moon na lang aandringen een momentje van zijn tijd. Aan onze zijde van de oceaan heeft CartoonistHenning de hoogste bevoegdheid en hij weet wat meer over de voorgeschiedenis. Tegenwoordig duikt hij nog zelden bij Mechelen Mapt op maar als latinist laat hij zich door jouw pseudoniem misschien tot een heropflakkerende activiteit stimuleren.
SomeHuman 2018-07-09 22:51-23:25 (UTC=CEST-2)
P.S.: Ik vond zopas terug dat althans in 2012 een sedert minstens 4 dagen geregistreerde gebruiker autoconfirmed werd na minstens 10 bewerkingen. Met recentere software zou het anders kunnen ingesteld zijn. Graag vernam ik jouw ervaring hiermee.
SomeHuman 2018-07-10 01:22 (UTC=CEST-2)
Deze instelling staat standaard af in de software. Met twee variabelen wordt het dus lokaal voor deze site gedefinieerd in de PHP-configuratie. Enkel daar is dus te vinden hoe het precies zit. SPQRobin (overleg) 10 jul 2018 23:21 (UTC)