Overleg categorie:Beroemdheden

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

@SH:Indien ge tijd en goesting hebt, wilt ge deze "beroemdheden" ook eens verder specifiëren ? Ik weet het, ik ben wat lui, maar gij zijt er duidelijk beter in. :-)
BTW : Wanneer komen er nog eens nieuwe artikels van uw hand. Ik bedoel tekst, tekeningen en foto's en filmlinks, want er is nog zoveel te vertellen over ons schoon Mechelen (kapellen, kerken, straten, personen, enz...)
--Gimycko 4 jun 2014 19:49 (UTC)

Bekijk gewoon Categorie:Personen om de verscheidene ondercategorieën te 'ontdekken'. Alle nieuwe personen zouden in principe in één daarvan moeten geplaatst worden [of desgevallend in twee tegelijk]. In elke ondercategorie lees je wie erin thuishoort (bvb. schilders, etsers, tekenaars horen gewoonlijk in 'Categorie:Grafici' maar je leest ook welke daarvan niet in die categorie horen). De enkelen die echt te moeilijk in één of twee geschikte categorieën kunnen ondergebracht worden, staan rechtstreeks in de Categorie:Personen (momenteel Ferry Carondelet en Jan Pascha). Volslagen onbekenden krijgen geen artikel en de dus nietszeggende en krankzinnig subjectieve categorie 'Beroemdheden' zou eigenlijk helemaal leeg moeten raken en verdwijnen, maar dat vergt nog wat nadenken (de overgrote meerderheid is reeds daaruit gelicht en goed ingedeeld).
Let wel: Als je echt niet weet in welke ondercategorieën iemand thuishoort, maar het ook geen zodanig veelzijdig persoon betreft dat hij/zij in drie of meer categorieën zou thuishoren, plaats die dan toch maar onder 'Beroemdheden' en zeker niet rechtstreeks onder 'Personen': Anders moet ik de helse karwei van juist herindelen opnieuw beginnen; nu blijft slechts 'Beroemdheden' verder te bekijken. Natuurlijk mag niemand onder 'Beroemdheden' blijven of komen als die in een andere ondercategorie van Personen of rechtstreeks daarin voorkomt.
SomeHuman 2014-06-04 23:41-23:59 (UTC=CEST-2)
Vermijd liefst de aanmaak van nieuwe categorieën (ook buiten personen): Als er teveel zijn, wordt Speciaal:Categorieën te onoverzichtelijk. Enkele nieuwe of misschien hernoemde en beter omschreven categorieën zullen ooit wel nodig zijn, maar wellicht is het best me een suggestie voor te leggen zodat ik er ook even kan over meedenken. Zo vermijden we een boel gekluns om achteraf iets toch nog beter te maken.
SomeHuman 2014-06-05 00:23 (UTC=CEST-2)