Newtopia, de staat van de mensenrechten

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
English.gif Exhibition in Mechelen
Newtopia in de Kruidtuin

Newtopia, de staat van de mensenrechten was een unieke en grootschalige kunstententoonstelling, gepresenteerd op meerdere culturele locaties in Mechelen. Deze tentoonstelling liep van 1 september tot 10 december 2012.

Meer dan zestig internationaal gerenommeerde en opkomende kunstenaars uit verschillende generaties en continenten presenteerden hun werk in o.a. het Cultuurcentrum Mechelen, het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot,
 de Mechelse Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, het Stedelijk Museum Hof van Busleyden, de Oude Mechelse Vleeshalle en in de publieke ruimte van de Mechelse binnenstad. Newtopia was bovendien de gelegenheidstentoonstelling bij de opening van Kazerne Dossin, Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten.

Veel van de kunstenaars kwamen uit landen en regio’s waar de mensenrechten nog steeds een bijzonder nijpende kwestie zijn.

Voormalige unieke en grootschalige kunsttentoonstellingen in Mechelen waren Dames met Klasse (17 september tot 18 december 2005) in het kader van het project 'Stad in vrouwenhanden' en het culturele stadsfestival 'Stadsvisioenen' (21 maart tot 21 juni 2009).

Filmlinks[bewerken]

Newtopia, de staat van de mensenrechten