Ignace Kennis

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
English.gif A painter from Mechelen
Ignace Kennis op de Vijfhoek

Ignace Jacques Lucien Kennis werd geboren te Mechelen op 26 juni 1888 en stierf er op 25 januari 1973. Hij was een schilder van intimistische landschappen, geanimeerde wintertaferelen, interieurs, sociale scènes, karakterportretten en religieuse en bijbelse composities.

Biografie

Ignace Kennis was leerling bij Jan-Willem Rosier en Albert Geudens alsook aan de Kunstschool van South-Kensington in Groot-Brittanië.

Hij gaf les in het Sint-Romboutscollege en aan de Academie van Schone Kunsten te Mechelen.

In de algemene pers sprak men over hem in lyrische termen: “Hij zoekt de ziel van de mensen met een gevoeligheid van een gedicht, waar alles dat het omgeeft de stilte uitstraalt (Il cherche l’âme des gens avec sensibilité à travers une poésie où tout ce qui l’entoure n’est que silence)”.

Ignace Kennis nam deel aan een heleboel exposities binnen België en ontvangt een heleboel onderscheidingen. Hij werd benoemd tot

Werken van Ignace Kennis zijn te bewonderen in de musea van Mechelen en in het Kabinet van de Zegel / Cabinet des Estampes in Brussel.

Standbeeld

Het standbeeld van Ignace Kennis, dat jarenlang de Vijfhoek sierde, was van de hand van de Mechelse beeldhouwer Lode De Preter, die het maakte in 1988. In 2017 verhuisde de bronzen buste naar de Haverwerf. [1]

Galerij

Bronnen