Dennenstraat

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
English.gif Street at the outskirts of Mechelen

Bezig met het laden van de kaart...

De Dennenstraat (ook wel als 'Dennestraat' gespeld) te Mechelen in de wijk Tervuursesteenweg, begint bij de de betreffende steenweg en eindigt aan het knooppunt van de vooreerst parallellopende en dan naderbij draaiende Wilgenstraat, van de Halfgalgstraat daarmee in het verlengde en van de hun dwarsende Jubellaan (N227).

Langs het smalle stuk tussen de steenweg en de haar kruisende Acaciastraat staan rijhuizen. Aan het dan tot haar kruispunt met Plataanstraat in noordelijke en Cederstraat in zuidelijke richting zichtbaar stijgend deel en verder tot het koppel glascontainers aan haar eindpunt, kent de straat een gemengde woonconfiguratie van voornamelijk halfopen en gesloten bebouwing. Tegenover de noordwaartse zijstraat in haar midden, de Pijnboomstraat, bevindt zich de stedelijke kinderkribbe.

Parallelstraten[bewerken]

In het stratenpatroon van de wijk hoort de Dennenstraat tot die welke de Jubellaan van nature vlot met de Tervuursesteenweg verbinden zodat ze geregeld op een wijkraad wegens sluikverkeer te berde kwamen: