Brusselsesteenweg

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
English.gif Old road from Mechelen towards Zemst, Vilvoorde and Brussels
De Brusselsesteenweg

Bezig met het laden van de kaart...

Brusselsesteenweg (paars) te Mechelen

De Brusselsesteenweg te Mechelen loopt vanaf de Plaisancebrug in de richting van Zemst, Eppegem, Vilvoorde en Brussel.

Het eerste stuk maakt deel uit van de N227. Alwaar die aan de Europalaan afslaat naar de Jubellaan toe, gaat de Brusselsesteenweg gewoon rechtdoor om even verder ter hoogte van de Kruisbaan door te lopen in het verlengde van de Postzegellaan. Autoverkeer kan daar evenwel niet meer op aansluiten zodat het via de Europalaan en een eindje Postzegellaan gedwongen wordt. Het deel tussen de Plaisancebrug en de Kruisbaan is nog als vanouds een kasseien rijweg.

Enkele honderden meters zuidwaarts, bij de afslag naar de oprit Mechelen-Zuid van de E19, werd de steenweg een kaarsrechte macadambaan, inmiddels vernieuwd met asfalt wegbedekking, tot nabij de gemeentegrens met Zemst. Daar zijn aan weerszijden enige ruime winkelpanden en bereikt men terzijde de grote Carrefour 'Zemst', die in feite deels in Mechelen gelegen is.

Geschiedenis[bewerken]

De huidige Brusselsesteenweg werd eerder de nieuwe Brusselsesteenweg genoemd.

De oude Brusselsesteenweg, die vanaf Mechelen via Hofstade, Elewijt, Perk en Tervuren naar Brussel liep, heet nu Tervuursesteenweg.

Varia[bewerken]

  • Sinds 2012 verkoopt Kristof Merckx, uitbater van de Spar-winkel langs de Brusselsesteenweg, geen tonijn meer. In 2016 zette hij zijn engagement opnieuw in de kijker met een spandoek met de tekst "Proud to be tuna free".[1]

Zie ook[bewerken]

Bronnen[bewerken]

  1. Sillis , Marijn. Mechelse Spar-uitbater blijft tonijn weren. Gazet van Antwerpen, regio Mechelen (2016-03-01). Nagezien 2019-08-10.

Voetnoten[bewerken]