Google Earth

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Versie door SomeHuman (overleg | bijdragen) op 19 jan 2021 om 10:10 (Heeft het beveiligingsniveau voor "Google Earth" gewijzigd: std ([Hernoemen=Alleen automatisch bevestigde gebruikers toestaan] (vervalt niet)))
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Naar navigatie springenNaar zoeken springen

Google Earth is een virtuele aardbol gemaakt door de Amerikaanse internetgigant Google. Op deze bol werden nauwkeurige satellietfoto's (die ook voor Google Maps gebruikt worden) geprojecteerd en heeft men het reliëf zo goed mogelijk proberen na te bootsen. Militaire gebieden kunnen gecensureerd zijn en afgelegen stukken land hebben satellietfoto's van mindere kwaliteit. Heel België en Nederland is in detail te bekijken.

Google Earth is gratis te downloaden.

Street View[bewerken]

In Amerika, Nederland, Frankrijk, Engeland en in de Scandinavische landen is de Street View-layer toepasbaar. Het biedt de gebruikers de mogelijkheid om te "wandelen" op de wegen en om zich heen te kijken. Helaas is dit nog niet voor België bestemd; laat staan voor Mechelen.

3D-gebouwen[bewerken]

Op de virtuele aardbol zijn er veel 3D-gebouwen te bezichtigen onder de 3D-buildings-layer. Ook voor Mechelen zijn er gebouwen virtueel gemaakt.

Externe links[bewerken]