Station Mechelen: verschil tussen versies

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Naar navigatie springenNaar zoeken springen
34 bytes toegevoegd ,  25 jun 2013 08:02
k
k (cat:Vervoer -cat:Openbaar vervoer (wordt best afgeschaft, een teveel aan categorieën maakt zoeken te moeilijk))
k (→‎Geschiedenis: update)
==Geschiedenis==
'''De Mijlpaal'''
:''HoofdartikelHoofdartikels: [[De Mijlpaal]]''
Op 5 mei 1835, toen de eerste publieke treinrit op het Europese vasteland een feit werd, was er nog geen sprake van een station. De trein hield zelfs halt vóór de [[Leuvense vaart]]. De brug (niet de huidige Vierendeelsbruggen) was pas een jaar later, in april 1836, klaar voor gebruik. De Mijlpaal, vanwaar alle spoorafstanden berekend werden, staat vandaag op de rotonde voor de ingang van het station; er werd ook een museum naar genoemd.
 
Mechelen werd gekozen als middelpunt van een toekomstig spoorwegennet. Een stervormig net zou dat extra accentueren: zuidwaarts naar Brussel en Frankrijk, noordwaarts naar Antwerpen, westwaarts naar Gent, West-Vlaanderen en de kust, en oostwaarts naar Leuven, Luik en de Oostkantons. Het Arsenaal, de landelijke werkplaats van de NMBS bevestigt dat Mechelen nog steeds een belangrijke en centrale functie heeft in België.
 
Er bestaan plannen om het station af te breken en tegen 2021 moet het nieuwe station operationeel zijn. Deze enorme investering gaat gepaard met de ontwikkeling van de Arsenaalsite.
 
==Adres==
'''Station NMBS''' - [[Koning Albertplein]] 2 - 2800 Mechelen
Controleur, emailconfirmed, phantom
18.774

bewerkingen

Navigatiemenu