Overleg:Ivo Cornelis

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Ga naar:navigatie, zoeken

Talrijke bewerkingen[bewerken]

Voorstel @ SomeHuman :
Misschien gemakkelijker om een artikel eerst in bijv. Word te schrijven, te verbeteren en af te ronden. Allez, zo deed ik het altijd. Daarna het hele pakket op MM2 smijten en, alvorens op te slaan, de nodige kleine typo's eruit te halen. Later kunnen er eventueel uitbreidingen bijgevoegd worden. --Gimycko 21 aug 2012 19:24 (UTC)

Het maakt voor een wiki niets uit hoe lang de pagina 'geschiedenis' wordt. Alleen 'live' kan je links bekijken. Dat valt wel op te lossen door alles in een gebruikerspagina voor te bereiden. Het grote probleem met beide methodes, is de mogelijkheid dat ondertussen iemand anders het artikel in 'article space' bewerkt: 1 keer na langdurige ernstige inspanningen een echt netjes afgewerkt artikel moeten herwerken om de inbreng van anderen beleefdheidshalve aan bod te laten, volstaat om die fout nooit meer te begaan. Ik werkte vroeger op andere wiki's... ;-)
Bovendien kan men onverwacht bezwaren op iets krijgen, waar uiteindelijk de hele aanpak op steunt. Dat wordt best zo vlug mogelijk ontdekt, niet pas als een in de puntjes verzorgd artikel verschijnt.
Hoe dan ook worden bewerkingen best geregeld opgeslagen opdat men geen inspanning zou verliezen. Als daarna een tikfoutje of onnauwkeurigheidje ontdekt wordt, wordt dat best meteen verbeterd: anders staat er meestal iemand te springen om er wat aan te doen, en dat gebeurt niet steeds op de wijze die men zelf als auteur al bedoeld had. Meteen verbeteren voorkomt dus gezever.
Voor een volstrekt nieuw artikel dat geen invloed heeft op bestaande, is een gebruikerspagina weliswaar een goede oplossing, maar ook tamelijk zinloos: ook in 'article space' komt niemand er per ongeluk terecht omdat er nog geen links naartoe zijn. Slechts wie recente wijzigingen of andermans werk opvolgt, gaat van het bestaan ervan afweten. 'Article space' biedt dan het voordeel (als men dat als auteur een voordeel vindt) dat anderen al vroeg hun idee kunnen te kennen geven.
SomeHuman 2012-08-21 23:48 + correctie ingelast 2012-08-22 10:10 (UTC=CEST-2)
Tip: Als je een artikel kritisch onder de loep neemt, bekijk dan ook de 'geschiedenis' (en/of zo nodig vergelijk twee opeenvolgende versies en doorloop enkele stappen met navigatie er bovenin). Een lange reeks bewerkingen geeft eventueel ook een goed idee van welke bekommernissen een auteur tot bepaalde precieze [of bewust minder precieze] formuleringen heeft aangezet; alles in 1 blok presenteren ontneemt die mogelijkheid.
SomeHuman 2012-08-22 10:53 (UTC=CEST-2)
Op andere wiki's worden nieuwe gebruikers vaak afgeraden veel kleinere bewerkingen aan 1 pagina te maken, omdat de admins vaak te lui zijn de bewerkingen te markeren als gecontroleerd :-D
Trouwens echt mooie toevoegingen, want Ivo Cornelis was een missing link hier op MM. En oeverloos veel informatie over hem vind je zo direct nog niet... Cartoonist | Contact | 25 aug 2012 15:06 (UTC)