Overleg:Adressen E-H

Uit Mechelen Mapt, het vrije naslagwerk over Mechelen
Ga naar:navigatie, zoeken

Alfabetisch klasseren zodat men allicht meteen weet waar te zoeken[bewerken]

@Gimicko: In Overleg:Hotel Carolus vroeg je om hotels ook hier onder te brengen. Met bijvoorbeeld 'Hotel Novotel Mechelen Centrum' en 'Hotel VixX' heb ik wel een probleem: Voor hotels hebben we 'Categorie:Hotels', voor een alfabetische lijst wil ik zoeken op de eerste identificerende term, zoals 'Hotel Novotel' dus onder N, 'Hotel Gulden Anker' dus onder G , 'Hotel VixX' onder V, enz. Wellicht best in volgende vorm, onder G:

  • Hotel-restaurant Gulden Anker - Ridder Dessainlaan 2 (kan niet onder H van hotel want ik zocht eigenlijk het restaurant, snap je.)

Dat is een algemeen probleem voor de alfabetische lijst, want het is echt absurd om de ene keer op een sector en de andere keer op een eigennaam te moeten zoeken, zoals nu onder F:

  • Fietshandel Huis Dockx NV (die hoort onder D van Dockx, dus ook niet onder H van 'Huis' of Z van 'Zaak' of zo)
  • Fietshandel Velolux (die hoort onder V van Velolux)
  • Figli Textiel (die hoort inderdaad onder F)

In de huidige lijst vind een kat haar jong niet meer terug, vrees ik. — SomeHuman 2012-12-21 10:08-10:16 (UTC=CEST-2)

@SH:Deze opsommingen zijn (en waren) toendertijds enkel bedoeld om van MM geen reclameblad te maken waar elke neringdoener zijn ei kwijt kon.
Hoe de onderverdeling het best tot zijn recht komt laat ik over aan hen die hebben voortgestudeerd.  ;-) --Gimycko 21 dec 2012 10:34 (UTC)
Adreslijsten van alle handelszaken staan in diverse gidsen. Daar werken ploegen mensen om ze bij te houden. Ik ga me er zeker niet mee bezighouden, en blijkbaar denk jij er ook zo over. Ons bij elke pagina in de linkernavigatie gelinkte Contact stelt uitdrukkelijk "We zijn geen toeristeninfo en arrangeren evenmin evenementen. We dienen niet als tussenpersoon om één van de op de website om- of beschreven natuurlijke of rechtspersonen te contacteren." Ik vraag me dan af of het zinvol is om aan de toeristische sectoren, laat staan fietsenhandels, afzonderlijke artikels te wijden. Er is volgens mij nog veel te veel werk aan de winkel(sic) aan het beschrijven van Mechelse straten en hun geschiedenis. Historische bedrijven en handelszaken (met hun locatie) kunnen daarentegen wel een artikel behoeven: die hebben geen eigen website en komen niet voor in de hedendaagse handelsgidsen.
SomeHuman 2012-12-21 10:46 (UTC=CEST-2)
P.S.: Voortgestudeerd? Misschien kent Henning zo iemand.
SomeHuman 2012-12-21 10:53 (UTC=CEST-2)
@SH:Werkend in een deelgemeente van A'pen kreeg en krijg ik geregeld het verwijt dat er niks is in Mechelen.
Da's één van de redenen waarom de "Adressen" toen zijn gestart. Idem dito met het artikel "Bedrijven in Mechelen"
Als ik kijk naar het aantal viewers blijkbaar toch niet zo'n slecht ID. --Gimycko 21 dec 2012 11:36 (UTC)
@Gimycko: Precies of er zou in A'pen wel wat zijn. Van arren moede is een koppel Antwerpenaren de omgeving van de Vlaamse Kaai ontvlucht en, na de laatste paar ochtenden met mij te zwemmen aan een uiterst mooi strandje, rijden beiden morgen per fiets verder, via enige andere landen op weg naar China (al nemen ze hun uit België overgevlogen fietsen wel al eens een eindje op een trein mee). Ik moet dus wel toegeven dat ik momenteel ook niet bepaald in Mechelen zit, maar hier in een straal van 'k weet niet hoe ver is hier nog minder aan handelszaken. Ik mis die niet. Apen zonder afkappingsteken hoef ik hier zelfs niet te missen.
;-D — SomeHuman 2012-12-21 15:28 (UTC=CEST-2)